(ВІДЕО) Штурм окопів і роль дронів – бійці «Сталевого Кордону» вчаться ефективніше нищити ворога

НАЗАД
02 жовтня 2023 13:04

Війну українців з російськими загарбниками все частіше називають війною дронів. Зрештою, світовий тренд у бойовому використанні безпілотників задають Сили оборони України.

Бійці штурмової бригади «Сталевий Кордон» уміло й креативно використовують безпілотники у бойових діях. Раніше найбільше поширення в бою мали комерційні, так звані весільні дрони, сьогодні конкуренцію їм складають спритніші FPV-коптери.

Значною мірою ефективне застосування пташок у бою залежить від якості підготовки особового складу. Окопи штурмує піхота, але її успіх значною мірою залежить від управління, вогневої підтримки та розвідки. А тут без безпілотної авіації – ніяк.

Під час навчань бійці 15 мобільного прикордонного загону використовують безпілотники, які так само як і в реальному бою – працюють в умовах дії засобів радіо-електронної боротьби (РЕБ).

У цих баталіях дрони дають командуванню картинку з поля бою, координують роботу артилерії та інших підрозділів, які забезпечують вогневу підтримку, а також самостійно атакують ворожі сили та засоби.

Коптери допомагають погасити вогонь ворога під час входу штурмовиків в окопну лінію противника. Потім безпілотники допомагають нашим силам закріпитися, а коли у штурмовиків вичерпується боєкомплект, їхній відхід з повітря прикривають оператори БПЛА.

Як розповідає командир групи FPV-дронів на псевдо Доцент, операторам дають або конкретні цілевказання, або вони на власний розсуд обирають найбільш небезпечні для наших підрозділів цілі.

В умовах навчань дрони-камікадзе імітують захід на ціль з подальшим ураженням, а дрони зі скидами скидають учбові страйкбольні гранати.

«Навчання дуже користне, тому що основна проблема – це взаємодія між різними підрозділами, між різними групами, це навчання дало змогу скоординувати дії всіх підрозділів і груп, в тому числі нашої групи, і працювати, як єдине ціле», – резюмує Доцент.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси